Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą lodową

Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą lodową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • sałata lodowa

    kilka liści
  • sól

  • pieprz

  • majonez

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą lodową foto
Jajka ugotować na twardo. Gdy ostygną, przekroić je na połówki i delikatnie usunąć żółtka. Rozgnieść żółtka widelcem.
Krok 2 - Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą lodową foto
Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać do żółtek. Dodać również wypłukaną, osuszoną i pokrojoną w paseczki sałatę lodową. Wymieszać wszystkie składniki.
Krok 3 - Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą lodową foto
Dodać majonez. Przyprawić farsz świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Wymieszać. Faszerować jaka powstałą masą.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 01.07.2017 21:27
Dobre jajka.
Jolanta40 01.07.2017 20:09
bardzo oryginalne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat