Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane tapenadą z suszonych pomidorów, czarnych oliwek i kaparów

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4-6 szt.
suszone pomidory 4 szt.
czarne oliwki bez pestek 5 szt.
majonez 2 łyżeczki
chili w płatkach szczypta
bazylia 3 listki
kapary 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane tapenadą z suszonych pomidorów, czarnych oliwek i kaparów

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół wzdłuż, a ze środków wyjmujemy żółtka. Do blendera wrzucamy suszone pomidory, oliwki, kapary i listki bazylii, całość miksujemy na masę. Dodajemy żółtka oraz majonez. Ponownie miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą płatków chili. Farszem wypełniamy połówki białek. Całość możemy udekorować płatkami chili lub rzeżuchą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 10.03.2015 07:57
jajka faszerowane śliczne i pewnie pyszne
mela25 18.04.2013 09:58
bardzo ładne
Gary Michy 25.03.2013 20:54
Mmm bardzo oryginalny przepis, super! :)
gosia1988 25.03.2013 20:29
smakowicie wyglądają
kasienka23 25.03.2013 20:22
świetny przepis!
Megg 25.03.2013 17:25
hmm rewelacyjne jajka na świąteczny stół!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak