Jajka faszerowane tapenadą z suszonych pomidorów, czarnych oliwek i kaparów

Jajka faszerowane tapenadą z suszonych pomidorów, czarnych oliwek i kaparów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4-6 szt.
  • suszone pomidory

    4 szt.
  • czarne oliwki bez pestek

    5 szt.
  • majonez

    2 łyżeczki
  • chili w płatkach

    szczypta
  • bazylia

    3 listki
  • kapary

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół wzdłuż, a ze środków wyjmujemy żółtka. Do blendera wrzucamy suszone pomidory, oliwki, kapary i listki bazylii, całość miksujemy na masę. Dodajemy żółtka oraz majonez. Ponownie miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą płatków chili. Farszem wypełniamy połówki białek. Całość możemy udekorować płatkami chili lub rzeżuchą. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 10.03.2015 07:57
jajka faszerowane śliczne i pewnie pyszne
mela25 18.04.2013 09:58
bardzo ładne
Gary Michy 25.03.2013 20:54
Mmm bardzo oryginalny przepis, super! :)
gosia1988 25.03.2013 20:29
smakowicie wyglądają
kasienka23 25.03.2013 20:22
świetny przepis!
Megg 25.03.2013 17:25
hmm rewelacyjne jajka na świąteczny stół!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat