Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane szynką w sosie tatarskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
groszek konserwowy 1 puszka
pieczarki 20 dkg
szczypiorek 1 pęczek
ogórki kiszone 3 szt
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane szynką w sosie tatarskim

Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i delikatnie wyjąć żółtka. Szynkę przekręcić przez maszynkę, dodać żółtka, przyprawić pieprzem i solą. Nałożyć farsz do jajek.
Zrobić sos tatarski: pieczarki ugotować w osolonej wodzie i pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojone ogórki i groszek, a także jogurt i majonez. Wymieszać wszystkie składniki.
Jajka ułożyć na półmisku, wyłożyć na nie sos.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.04.2016 15:03
Pysznie nadziane jaja :)
ilka01 10.04.2016 15:01
pyszności :)
Futka 10.04.2016 13:28
Przepyszne jajka z cudownym sosem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak