Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukola

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • szynka parmeńska

    50 gram
  • rukola

    1 duża garść
  • majonez

    2 łyżki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukola foto
Jajka ugotować na twardo, zostawić do przestygnięcia, a następnie przekroić na połówki. Ostrożnie wyjąć żółtka i wrzucić je do miseczki. Rozgnieść żółtka widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.
Krok 2 - Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukola foto
Szynkę parmeńską pokroić w drobniutką kosteczkę i dodać do żółtek. Dodać również majonez. Wymieszać.
Krok 3 - Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukola foto
Przyprawić masę świeżo zmielonym pieprzem. Dodać wypłukaną, osuszoną i pokrojoną rukolę. Wymieszać i faszerować jajka powstałą masą.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat