Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukola

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
szynka parmeńska 50 gram
rukola 1 duża garść
majonez 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukola

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, zostawić do przestygnięcia, a następnie przekroić na połówki. Ostrożnie wyjąć żółtka i wrzucić je do miseczki. Rozgnieść żółtka widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.
Krok 1 - Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukola foto
2
Szynkę parmeńską pokroić w drobniutką kosteczkę i dodać do żółtek. Dodać również majonez. Wymieszać.
Krok 2 - Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukola foto
3
Przyprawić masę świeżo zmielonym pieprzem. Dodać wypłukaną, osuszoną i pokrojoną rukolę. Wymieszać i faszerować jajka powstałą masą.
Smacznego :)
Krok 3 - Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukola foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak