Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Jajka faszerowane szynką, posypane przyjemnie pikantnym i aromatycznym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli śniadania.

Składniki:

jaja 7 sztuk
wędlina gotowana 200 gramów
majonez 3 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
szczypiorek 2 pęczki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

Wykonanie:

1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na talerzu. Szczypiorek drobno posiekać.
Szynkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a żółtka rozgnieść widelcem.
Do dużej miski przełożyć żółtka, szynkę, szczypiorek, dodać majonez, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem foto
2
Farsz umieścić w dekoratorze, nafaszerować połówki białek i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Krok 2 - Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 29.11.2018 11:05
Faszerowane jajka uwielbiam i to z każdym farszem.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak