Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
szynka 3 plastry
rzodkiewka 5 szt
majonez 1-2 łyżki
posiekany koperek 3 łyżki
sól
pieprz
liście sałaty

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką

Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Następnie obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Żółtka rozdrobnić widelcem, rzodkiewkę oraz szynkę pokroić w kostkę. Składniki połączyć i wymieszać. Dodać majonez oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowaną pastą napełniać miejsca po żółtkach. Jajka ułożyć na liściach sałaty. Całość posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 17.04.2017 11:26
pyszności :)
dodi 17.04.2017 10:54
mniam, mniam
cukiereczek 17.04.2017 09:58
smaczna propozycja
Krzysztof15 17.04.2017 07:09
bardzo lubię
Ola1young 16.04.2017 19:13
smaczne śniadanko :)
adelajda 16.04.2017 18:22
Dobre jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak