Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane szynką i pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 2 plastry
pietruszka zielona 0,5 pęczka
majonez do smaku
Musztarda sarepska Prymat do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane szynką i pietruszką

jajka ugotowane kroimy na pół, wyciągamy żółtka i rozgniatamy je widelcem, dodajemy do żółtek pokrojoną drobno szynkę i pokrojoną pietruszkę, doprawiamy solą, pieprzem (najlepiej białym), musztardą i majonezem. Tak powstałym farszem napełniamy jajka. Można dodatkowo udekorować je odrobiną majonezu i listkiem pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 10.06.2010 17:55
Muszę spróbowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak