Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane serem i grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt.
ser feta 100 g
grzyby suszone garść
majonez
papryka
pieprz
sól do smaku
ser gouda 75 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane serem i grzybami

Suszone grzyby namoczyć około 30 minut. Jajka ugotować na twardo a następnie przekroić na pół i usunąć żółtka nie uszkadzając białek. Grzyby pokroić na małe kawałeczki. Pokrojony w kostkę ser feta wrzucić do garnka i podgrzać. Następnie dorzucić starty żółty ser i pokrojone grzyby. Posolić i popieprzyć do smaku. Mieszać aż wszystko się połączy. Zdjąć z ognia, dodać rozdrobnione żółtka. Tak przygotowaną pastą faszerować białka. Udekorować majonezem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.05.2017 13:33
fajne nadzienie
irenka 07.03.2014 19:23
smaczne danie
JOANNA16 24.02.2014 22:09
pychotka))))
migotka28 25.01.2014 22:39
smaczna przekąska
2milutka 19.01.2014 09:05
fajne smaczne jajeczka
Kuchenka 19.01.2014 08:48
pyszniutko wyglądają
iwi 19.01.2014 08:12
Ciekawa przystawka
agnieszka214 19.01.2014 07:59
ślicznie wygladaja
ada.la 19.01.2014 07:25
jajka rewelacyjne
Bernadeta1 19.01.2014 00:12
lubię faszerowane jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak