Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane sardynkami Zewy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 4 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
sardynki z puszki 1 puszka w oleju
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane sardynkami Zewy


Ugotowane na twardo jajka obrać, opłukać i pokroić na połówki.
Wyjąć żółtka i umieścić je w miseczce.
Do żółtek dodać sardynki z puszki oraz posiekany szczypiorek i przyprawy i rozgnieść wszystko łączą ze sobą w pastę.
Gotowym nadzieniem napełniać wgłębienia białek i układać na talerzu, udekorować i zajadać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 31.03.2016 11:46
Pyszne jajka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak