Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane sardynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
sardynki w oleju z puszki
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane sardynkami

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupki. Poprzekrawać na pół i wyjąć żółtka. Do miseczki dodać żółtka oraz sardynki z puszki i rozdrobnić widelcem. Następnie dodać majonez, musztardę, chrzan oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie wszystko wymieszać. Powstałą pasta faszerować jajka i udekorować posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 07.06.2014 14:23
pyszne jajeczka, lubię takie))
ppaulina 04.06.2014 10:34
mniam mniam pyszne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak