Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane rybą lub śledziem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez tradycyjny 1/4 szklanki
ryba wędzona 15 dkg
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane rybą lub śledziem

Jajka obrać , przekroić wzdłuż na pół. Żóltka wyjąć ,rozetrzeć , dodać majonez i małe cząstki ryby lub bardzo drobno posiekane śledzie.Dokładnie utrzeć i napełnić połówki białek formując kształtdekoracyjnie.Można polać majonezem. Podawać jajka jako zakąskę ułożone na sałatce jarzynowej umieszczonej na liściach sałaty. Całość efektownie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.09.2013 16:29
Pewnie, można i tak.
Natalia/tubisiek 01.08.2013 10:11
przyznam się, że wcześniej nie spotkałam się z takim połączeniem ;)
anemon 03.06.2013 16:48
Podoba mi się taki wyraźny w smaku farsz do jajek.
gacopierz23 27.05.2013 12:03
ładne i smaczne jajka
alaaa 08.05.2013 22:32
moje smaki,pycha
olkaaa 30.04.2013 07:26
jeszcze takich nie robiłam
ben-ka 15.04.2013 00:01
pyszne jajeczka.
czekoladka_m 09.04.2013 22:26
Mmm, jak ja lubię takie jajeczka;)
Dorota_31_ 09.04.2013 18:05
z rybą nie jadłam
Anna133 09.04.2013 17:58
proste i smaczne
Monika58 09.04.2013 15:39
pyszne jajka
Kazimierz1 09.04.2013 15:33
pyszny przepis
Ania321 09.04.2013 15:26
wyglądają bardzo smacznie :)
pierniczkowo 09.04.2013 14:54
bardzo lubię takie jajeczka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak