Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane rukolą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 szt
rukola 2 garści
szynka konserwowa 2 plastry
majonez 1 łyżeczka płaska
jogurt naturalny 1 łyżeczka płaska
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane rukolą

Jajka obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Żółtka zmiksować blenderem z garścią rukoli (drugą zostawić do dekoracji), szynką, majonezem i jogurtem. Całość doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniać białka jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak