Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane rucolą, selerem i kukurydzą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
rukola 0.5 opakowania
kukurydza w puszce 0.5 puszki
seler konserwowy 0.5 słoika
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane rucolą, selerem i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Dzielimy na połówki i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka przekładamy do miski, białka układamy na talerzu.
Krok 1 - Jajka faszerowane rucolą, selerem i kukurydzą foto
2
Przygotowujemy produkty do farszu czyli: kukurydzę, seler konserwowy oraz rukolę.
Krok 2 - Jajka faszerowane rucolą, selerem i kukurydzą foto
3
Wszystkie składniki farszu mieszamy z pogniecionymi żółtkami . Dodajemy majonez oraz pieprz i mieszamy wszystkie składniki.
Krok 3 - Jajka faszerowane rucolą, selerem i kukurydzą foto
4
Białka napełniamy farszem. Jajeczka serwujemy na rozłożonej rukoli. Podajemy np. z nugetsami .
Krok 4 - Jajka faszerowane rucolą, selerem i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 03.04.2014 14:05
fajne nadzienie:)
nogawkuchni 03.04.2014 11:48
Tak nadziane jajka z pewnością świetnie smakują,ciekawy i smakowity farsz,przydatny przepis.
magda1976 03.04.2014 11:41
uwielbiam jajka faszerowane
Megg 03.04.2014 10:25
bardzo lubię takie faszerowane jajka
Zdzisław 03.04.2014 10:17
dla mnie smaczna potrawa
sara1 03.04.2014 09:50
apetycznie i wiosennie
Krystyna32 03.04.2014 08:23
apetyczne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak