Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane porem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
majonez 2 łyżki
por 100 gramów
pieczarki 100 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do podsmażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane porem

Kroki postępowania

1

Pora pokroić w cienkie paski i sparzyć wrzątkiem, żeby był miękki. Następnie przełożyć na sito i odsączyć. Przełożyć do miski. 

Krok 1 - Jajka faszerowane porem foto
2

Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Obrać, przeciąć na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki podsmażyć na odrobinie oleju. 

Żółtka przełożyć do miski z porem, dodać pieczarki i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. 

Krok 2 - Jajka faszerowane porem foto
3

Tak przygotowany farsz wkładać do białek. 

Krok 3 - Jajka faszerowane porem foto
4

Gotowe, smacznego!

Krok 4 - Jajka faszerowane porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.10.2015 23:32
Lubię takie.
karolina1869 19.10.2013 16:47
uwielbiam faszerowane jajka a z porem jeszcze nie jadłam
Rafał10 06.03.2013 10:07
por musi dodawać fajnego posmaku :)
zielonamorelka 01.03.2013 13:27
dziękuję za inspirację.nei wiedziałąm co wykombinować na obiad bo w lodówce tylko jajka i kiszone ogórki i chyba zrobie faszerowane[tylko cebulą bo por nie mam i nawet nei lubię]
cooleczka 01.03.2013 10:09
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak