Jajka faszerowane pistacjami

Jajka faszerowane pistacjami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Jak dla mnie najlepsze jajka faszerowane na świecie. Dość często przygotowywane w moim domu, nie tylko na święta. Dla mnie pierwsza klasa. Takie proste a takie pyszne. Polecam ich przygotowanie.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Jajka faszerowane:

  • jajko

    3 sztuki
  • pistacje

    14 sztuki
  • śmietana 30%

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 jajka gotujemy na twardo, obieramy, tniemy na pół, wyciągamy żółtka. Przekładamy do miseczki. Dodajemy pistacje oraz śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem (konsystencja ma być jak przy jajkach faszerowanych). Napełniamy dziurę masą. Obtaczamy w jajku i tartej bułce. Smażymy z dwóch stron na złoto w głębokim oleju.

SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danielek 29.09.2018 07:38
Fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat