Jajka faszerowane pistacjami

Jajka faszerowane pistacjami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Jak dla mnie najlepsze jajka faszerowane na świecie. Dość często przygotowywane w moim domu, nie tylko na święta. Dla mnie pierwsza klasa. Takie proste a takie pyszne. Polecam ich przygotowanie.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Jajka faszerowane:

  • jajka

    3 sztuki
  • pistacje

    14 sztuki
  • śmietana 30%

    1 łyżka
  • bułka tarta

    100 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

2 jajka gotujemy na twardo, obieramy, tniemy na pół, wyciągamy żółtka. Przekładamy do miseczki. Dodajemy pistacje oraz śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem (konsystencja ma być jak przy jajkach faszerowanych). Napełniamy dziurę masą. Obtaczamy w jajku i tartej bułce. Smażymy z dwóch stron na złoto w głębokim oleju.

SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

danielek

29.09.2018 07:38
Fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat