Jajka faszerowane pieczarkami i wędliną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    5 szt
  • pieczarki

    200 g
  • por

    50 g
  • sól i pieprz

  • wędlina drobiowa

    200 g
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane pieczarkami i wędliną foto
Pieczarki siekamy i podsmażamy razem z posiekanym porem.
Krok 2 - Jajka faszerowane pieczarkami i wędliną foto
Z ugotowanych jajek wyjmujemy żółtka. Ja swoje zapomniałam wyjąć z gorącej wody po ugotowanu stąd ta zieleń ;). Dożółtek dodajemy pokrojoną wędlinę, podsmażone pieczarki i jogurt naturalny. Wszystko blenujemy i przyprawiamy.
Krok 3 - Jajka faszerowane pieczarkami i wędliną foto
Farsz nakładamy do wydrążonych białek :)Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 07.03.2017 10:26
uwielbiam takie
Jagódka77 27.01.2017 13:05
lubię faszerowane jajka
w mojej kuchni 06.12.2016 00:43
dobre jajeczka
Krzysztof15 05.12.2016 20:07
pyszne jajeczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat