Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami i wędliną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 5 szt
pieczarki 200 g
por 50 g
sól i pieprz
wędlina drobiowa 200 g
jogurt naturalny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami i wędliną

Kroki postępowania

1
Pieczarki siekamy i podsmażamy razem z posiekanym porem.
Krok 1 - Jajka faszerowane pieczarkami i wędliną foto
2
Z ugotowanych jajek wyjmujemy żółtka. Ja swoje zapomniałam wyjąć z gorącej wody po ugotowanu stąd ta zieleń ;). Dożółtek dodajemy pokrojoną wędlinę, podsmażone pieczarki i jogurt naturalny. Wszystko blenujemy i przyprawiamy.
Krok 2 - Jajka faszerowane pieczarkami i wędliną foto
3
Farsz nakładamy do wydrążonych białek :)Smacznego :)
Krok 3 - Jajka faszerowane pieczarkami i wędliną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 07.03.2017 10:26
uwielbiam takie
Jagódka77 27.01.2017 13:05
lubię faszerowane jajka
w mojej kuchni 06.12.2016 00:43
dobre jajeczka
Krzysztof15 05.12.2016 20:07
pyszne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak