Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami i czerwoną fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 8 szt
pieczarki 200 g
fasola czerwona z puszki 150 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami i czerwoną fasolą

Kroki postępowania

1
Gotujemy jajka. Pieczarki kroimy i podsmażamy na patelni.
Krok 1 - Jajka faszerowane pieczarkami i czerwoną fasolą foto
2
Jajka kroimy na pół i wydrążamy żółtka.
Krok 2 - Jajka faszerowane pieczarkami i czerwoną fasolą foto
3
Przyprawiamy pieczarki solą i pieprzem.
Krok 3 - Jajka faszerowane pieczarkami i czerwoną fasolą foto
4
Fasolę obmywamy i wrzucamy razem do blendera z żółtkami i pieczarkami.
Krok 4 - Jajka faszerowane pieczarkami i czerwoną fasolą foto
5
Wszystko dokładnie miksujemy.
Krok 5 - Jajka faszerowane pieczarkami i czerwoną fasolą foto
6
Jajka faszerujemy pastą i obsypujemy ewentualnie szczypiorkiem.
Krok 6 - Jajka faszerowane pieczarkami i czerwoną fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.10.2016 21:05
Ekstra połączenie :)
MonikaW 11.10.2016 21:08
fajne połączenie
kd045 11.10.2016 21:01
bardzo smaczne ;]
Krzysztof15 11.10.2016 20:58
Ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak