Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane pieczarkami I

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 5 szt.
oliwa
majonez 1 łyżka
Musztarda chrzanowa Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
jajka ugotowane na twardo 4-5 szt.
natka pietruszki
pomidor

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane pieczarkami I

Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach , następnie poddusić na rozgrzanej oliwie do momentu odparowaniu całego płynu . Ugotowane jajka obrać , przekroić na połowę i wydrążyć żółtka tak aby nie uszkodzić białka . Żółtka i uduszone pieczarki połączyć ze sobą dodać majonez , musztardę doprawić do smaku solą i pieprzem , połączyć tak aby powstała jednolita gładka masa . Powstałą masą nadziewać wydrążone jajka , przybrać pomidorem i natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.09.2015 09:05
muszę też takie zrobić
Damiano
Damiano 20.04.2015 07:37
bardzo dobre
Jowita Raś 18.04.2015 09:49
Lubię takie :)
gosia56 12.04.2015 19:25
smaczne jajeczka;)
Bernadeta1 08.04.2015 18:46
smaczne jajeczka
Janina 08.04.2015 16:12
Lubię takie;)
miodunka 08.04.2015 13:41
pyszne jajeczka!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak