Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
pieczarki 200 g
masło 1 łyżka
cebula 1 mała
sok z cytryny 1 łyzka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
papryczka chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i rozkrawamy na pół.
Pieczarki oczyszczamy i siekamy w plasterki. Na łyżce masła przesmażamy grzyby z drobno posiekana cebulką i dodatkiem soku z cytryny. Doprawiamy do smaku sola , świeżo mielonym czarnym pieprzem i płatkami chilli. Całość miksujemy ręcznym blenderem. Na każdą połówkę jajka nakładamy porcje farszu. Oraz listki świeżej rukoli. Posypujemy płatkami chilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 26.03.2017 09:52
dobre jajka
SzczyptaChili 25.03.2017 10:50
Obowiązkowe na Wielkanocnym stole :)
jan_mag 25.03.2017 10:29
Pyszne, moje smaki :)
Barbara13 25.03.2017 08:07
Ooo jaka fajna propozycja
Iwusia 24.03.2017 22:50
fajny pomysł
kloruś 24.03.2017 22:02
bardzo dziękuję :)
IKrakowianka 24.03.2017 21:35
świetny pomysł
agnieszka214 24.03.2017 20:58
Pycha przekąska
Marta1986 24.03.2017 20:11
bardzo smaczne
wyattearp 24.03.2017 19:40
smacznie wyglądają
Aleksandra/Olcia 24.03.2017 18:48
smaczny pomysł na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak