Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

SKŁADNIKI GŁÓWNE

jajko 5 szt
pieczarki - kapelusze 10 szt

Przyprawy

sól do smaku
pieprz do smaku
majonez do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane pieczarkami

Jajka ugotuj na twardo.
Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę, sparz, odcedź, pozostaw do wystygnięcia.
Wystudzone jajka obierz i ostrożnie przekrój na pół. Wyjmij żółtka, przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem. Dodaj pieczarki i niewielką ilość majonezu, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Połówki białek wypełniaj farszem, przełóż na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.04.2015 11:15
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak