Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 120 g
cebula 1
sól i pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 12
jogurt grecki 1/2 kubka
olej do smażenia
masło 2 łyzki
koperek do posypania
Papryka słodka mielona Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo. Przekroić na pół wyjąć żółtka.
Krok 1 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
2
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki posiekać. Cebulę zeszklić na oleju, dodać pieczarki i masło. Smażyć aż się zrumienią. Doprawić solą i pieprzem. Ostudzić. W misce wymieszać żółtka, ostudzone pieczarki i jogurt. Doprawić solą jeśli to konieczne.
Krok 2 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
3
Nakładać farsz w miejsce gdzie były żółtka. Układać na rukoli, posypać posiekanym koperkiem i słodką papryką
Krok 3 - Jajka faszerowane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.04.2015 08:39
pyszne jajka
IKrakowianka 07.04.2015 13:47
ślicznie podane
aginaa 07.04.2015 12:21
pyszne jajka
gosia56 07.04.2015 12:19
pyszne jajeczka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak