Jajka faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    20 dag
  • majonez

    5 łyżek
  • szczypiorek posiekany

    2-3 łyżki
  • jaja na twardo

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, opłukać i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu zemleć je. Ugotowane na twardo jajka ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć z nich żółtka. Do żółtek dodać pieczarki, posiekany szczypiorek i rozdrobnić je widelcem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładać do jajek i smarować je majonezem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolcia12 22.10.2013 11:23
fajnie wygląda
IKrakowianka 08.09.2012 08:43
Super
ben-ka 30.10.2011 08:06
ja dodaję natkę pietruszki i też farsz jest świetny:)
Agnik 25.09.2011 11:02
pycha
madi356 28.08.2011 14:10
też takie robię, są pyszne
Barbara55 29.05.2011 13:20
ładne jaja
kielcok1 08.05.2011 16:33
dobre pod odpowiedni napój
berys18 02.03.2011 08:15
wygląda smakowicie
Ewa92 15.02.2011 17:39
super;]
rakow2 04.02.2011 14:46
jaja zawsze mi smakują nawet faszerowane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat