Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
pieczarki 30 dag
papryka konserwowa 1/2 słoika
ogórki konserwowe 5 sztuk
sól do smaku
majonez tradycyjny do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka gotujemy na twardo, około 10 minut. Obieramy, przekrawamy na pół, wzdłuż, wyjmujemy żółtka. Pieczarki myjemy i gotujemy na miękko w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i mielimy w maszynce, dodajemy je do żółtek. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę dodajemy do żółtek, dokładnie mieszamy. Dodajemy 3 łyżki majonezu i łyżkę ketchupu. Doprawiamy farsz solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Z farszu tworzymy kulki wielkości orzecha włoskiego i wkładamy na białka. Jajka możemy na wierzchu ozdobić jeszcze majonezem lub ketchupem. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 29.11.2013 15:01
pycha lubię takie
aneta2208 12.03.2013 13:16
lubię faszerowane jajeczka :)
jordi 06.03.2013 17:53
bardzo takie lubię
Ania321 05.03.2013 22:44
chętnie bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak