Jajka faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • pieczarki

    1 duża
  • pietruszka

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki pokroić i usmażyć, mocno popieprzyć i posolić. jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu nie obieramy ze skorupek, tylko przecinamy wzdłuż. wydłubujemy białko i żółtko do miski. Dodajemy do jajek pieczarki i mielimy blenderem. dodajemy pietruszkę i mielimy jeszcze chwilę. wykładamy farszem łódeczki ze skorupek. podgrzewamy olej na patelni. każdą skorupkę posypujemy tartą bułką i smażymy układając na patelni farszem do spodu. Smażymy aż tarta bułka będzie złocista.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 28.05.2012 11:43
rewelacja
Iwusia 22.04.2012 22:37
pomysłowe
eli82 18.04.2012 19:08
uwielbiam
Magdalena1110 14.04.2012 19:37
wyglądają pysznie
Rafał10 13.04.2012 16:12
też robiłam na święta ale troszkę inaczej :) uwielbiam łączyć jajko z pieczarkami.
olkaaa 09.04.2012 16:26
lubię
caralajna 09.04.2012 10:28
świetne wyszły :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat