Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4-5 sztuk
pieczarki 10-12 sztuk
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
masło 1 łyżka
majonez wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Pieczarki oczyścić, drobniutko pokroić, podsmażyć na maśle. Dodać trochę drobno pokrojonej cebulki. Zostawić do ostygnięcia. Ugotować jajka na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić każde wzdłuż na połowę. Wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Dodać do wystudzonych pieczarek. Następnie dodać łyżkę majonezu i wymieszać. Doprawić pieprzem i vegetą. Połówki jajek oprószyć sola i pieprzem. Napełniać przygotowanym farszem i układać na talerzu. Udekorować według uznania. Do masy pieczarkowej można dodać łyżkę posiekanej pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 14.03.2013 07:51
Małe cudeńka.
solitary_dragon 16.10.2012 17:46
świetna opcja dla małych niejadków :)
eMMe 09.10.2012 15:49
super jajeczka ;)
Renataj 04.10.2012 21:47
Bardzo apetyczna odmiana dla tradycyjnych jajek w majonezie.
misia53 05.02.2012 11:56
po prostu cudo!
Ewa104 02.02.2012 11:15
Prześliczna dekoracja, szkoda jej jeść.
agnieszka214 16.06.2011 10:28
piękne
iwa643 15.06.2011 07:26
fajowe
Olaa 05.06.2011 20:00
uwielbiam jajeczka z dodatkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak