Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka (185 g)
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
marchewka 1 do dekoracji
szczypiorek do dekoracji
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka, przekładamy do miseczki. Tuńczyka osączamy z sosu, łączymy z żółtkami dokładnie rozdrabniając widelcem. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy. Łyżeczką nakładamy do białek farsz, wyrównujemy. Połówki jajek układamy na półmisku. Marchewkę gotujemy, studzimy, kroimy w talarki i dekorujemy nią jajka. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy i posypujemy nimi jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 25.10.2013 19:26
pyszne jajeczka
Róża1 27.06.2013 15:19
super smaczne!! jajeczka:-) lubię takie
plocia 19.05.2013 11:14
Ale fajnie się prezentują
olkaaa 11.05.2013 14:05
zapowiada się smakowicie
ONY_za_kare 08.04.2013 17:09
jak dla mnie pycha!
Alex_M 06.04.2013 10:29
jajko i tunczyk to dobre polaczenie :)
Ada-Gaba 06.04.2013 08:00
prezentują się bardzo apetycznie
eMMe 03.04.2013 13:39
Pycha, muszę wypróbować :)
Marta1986 03.04.2013 13:24
pyszności pyszności
marzencia2007 03.04.2013 13:01
to musi być dobre
Janina 03.04.2013 12:55
Bardzo smaczne
msmors 03.04.2013 12:54
ciekawy przepis
malaczarna23 03.04.2013 12:41
pyszne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak