Jajka faszerowane pastą z suszonych pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4-5 szt.
  • pomidory suszone w zalewie

    3-4 szt.
  • majonez

    1 łyżka
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wkładamy do wody, gotujemy na twardo (ok. 10 minut od zagotowania się wody), studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka.
Żółtka jaj wraz z suszonymi pomidorami i majonezem miksujemy na gładką masę.
Doprawiamy pieprzem i ewentualnie szczyptą soli (ja nie dosalałam już farszu).
Połówki białek jaj wypełniamy pastą pomidorową i przybieramy kawałkiem suszonego pomidora i np. świeżym tymiankiem czy rzeżuchą.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 07.11.2017 10:06
Smaczna pasta ,pomysłowe nadzienie do jajek.;)
Kejti 11.04.2014 09:47
Bardzo lubię takie :-)
kloruś 09.04.2014 18:27
robię bardzo podobne... pycha :)
ada.la 09.04.2014 10:45
wspaniałe jajka
monika141 08.04.2014 10:58
na pewno są pyszne
Magula 08.04.2014 09:01
Super przepis i ciekawe foto
smakoszek 07.04.2014 23:16
świetnie wyglądają ,bardzo apetycznie
Jadwiga/Jaga85 07.04.2014 23:15
Pomysłowa pasta
iziona 07.04.2014 22:10
Przepiękne zdjecie
alaaa 07.04.2014 22:06
wyglądają bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat