Jajka faszerowane pastą z rzodkiewki i żółtego sera

Jajka faszerowane pastą z rzodkiewki i żółtego sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • ser żółty

    150 g
  • rzodkiewka

    5 szt
  • sól

  • pieprz

  • Szczypiorek cienki

  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Jajka faszerowane pastą z rzodkiewki i żółtego sera

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i oddzielamy żółtka od białek - połowę żółtak wrzucamy do miseczki, Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na trace, żółty ser również należy zetrzeć bądź drobno pokroić. Do żółtek dodajemy żółty ser i rzodkiewkę, dodajemy majonez i przyprawy oraz posiekany szczypiorek, wszystko dokłądnie mieszamy. Pastą napełniamy białka. Jajka podajemy na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 24.02.2014 08:07
bardzo smaczne jajeczka)
Rafał10 22.08.2012 07:30
mniam, z żółtym serem idealne połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat