Jajka faszerowane pastą z rzodkiewki i żółtego sera

Jajka faszerowane pastą z rzodkiewki i żółtego sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • ser żółty

    150 g
  • rzodkiewka

    5 szt
  • sól

  • pieprz

  • Szczypiorek cienki

  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajka faszerowane pastą z rzodkiewki i żółtego sera

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i oddzielamy żółtka od białek - połowę żółtak wrzucamy do miseczki, Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na trace, żółty ser również należy zetrzeć bądź drobno pokroić. Do żółtek dodajemy żółty ser i rzodkiewkę, dodajemy majonez i przyprawy oraz posiekany szczypiorek, wszystko dokłądnie mieszamy. Pastą napełniamy białka. Jajka podajemy na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

gibli 24.02.2014 08:07
bardzo smaczne jajeczka)
Rafał10 22.08.2012 07:30
mniam, z żółtym serem idealne połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat