Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą z jarmużem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
jarmuż 150 g
majonez 2 łyżki
ząbek czosnku 1
masło do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą z jarmużem

Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy na połówki. Jarmuż płuczemy. Rozrywamy na drobne kawałki.

Masło rozpuszczamy na patelni dodajemy do niego jarmuż, delikatnie solimy, dusimy do miękkości pod koniec dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku. Studzimy.

Z jajek wyjmujemy żółtka, wkładamy do miseczki dodajemy ostudzony jarmuż, majonez i dokładnie mieszamy lub miksujemy blenderem. ( ja wymieszałam).

Jajka nadziewamy pastą i wykładamy na półmisek. Dekorujemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 07.03.2016 20:39
ciekawe zestawienie
ilka01 07.03.2016 09:38
wygląda bardzo apetycznie
Krystyna32 07.03.2016 09:26
smaczne jajka
Motorek 07.03.2016 09:24
fajny pomysł
Edita 07.03.2016 09:20
fajne jaja
jagoda5913 07.03.2016 00:16
super pomysł
wwwiolka 06.03.2016 22:19
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak