Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą jajeczno-tuńczykową

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 8 szt
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
ser żółty 60 g
szczypiorek 1 pęczek
majonez 3 łyzki
sól do smaku
pieprz

Dodatkowo

jajko 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą jajeczno-tuńczykową

1.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2.
Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozgnieść widelcem.
3.
Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
4.
Szczypiorek drobno pokroić.
5.
Jajka, tuńczyk, żółty ser, szczypiorek i majonez wymieszać ze sobą doprawić solą i pieprzem.
6.
Jajka na faszerowanie ugotować, obrać i przekroić na wysokości ¼ jajka, tak aby powstały czapeczki. Żółtka z jajek usunąć i dodać do pasty zostawić troszkę do obtoczenia.
7.
Jajka nafaszerować pastą, obtoczyć w rozgniecionym żółtku i przykryć czapeczką. Podawać na kiełkach z rzodkiewki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

endzi
endzi 19.02.2016 08:52
Fajny pomysl na wielkanoc1!
Ada-Gaba 17.02.2016 19:03
pięknie wyglądają
joannaa24 17.02.2016 15:48
Fajny pomysł
pestka 17.02.2016 10:02
smacznie i pomysłowo
Krystyna32 17.02.2016 09:15
bardzo lubię
dom-agi 17.02.2016 09:01
Świetny pomysł!
bryndzia93 17.02.2016 08:50
Apetyczne kurczaczki :)
Ewelina1991 17.02.2016 08:46
pięknie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak