Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą jajeczno-tuńczykową
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2.
Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozgnieść widelcem.
3.
Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
4.
Szczypiorek drobno pokroić.
5.
Jajka, tuńczyk, żółty ser, szczypiorek i majonez wymieszać ze sobą doprawić solą i pieprzem.
6.
Jajka na faszerowanie ugotować, obrać i przekroić na wysokości ¼ jajka, tak aby powstały czapeczki. Żółtka z jajek usunąć i dodać do pasty zostawić troszkę do obtoczenia.
7.
Jajka nafaszerować pastą, obtoczyć w rozgniecionym żółtku i przykryć czapeczką. Podawać na kiełkach z rzodkiewki