JAJKA FASZEROWANE NA TRZY SPOSOBY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • jaja na twardo

    9 szt., przekrojone na połówki i wydrążone z żółtek
  • sól i pieprz

    do każdego farszu

Farsz z kukurydzą

  • kukurydza

    2 łyżki
  • musztarda

    łyżeczka, ostra
  • majonez

    łyżeczka
  • żółtka

    z 3 jajek
  • ogórek małosolny

    mały
  • koperek

    kilka gałązek
  • szczypiorek

    kilka gałązek

Farsz z groszkiem

  • groszek

    2 łyżki
  • majonez

    łyżeczka
  • jogurt grecki

    2 czubate łyżeczki
  • żółtka

    z 3 jajek
  • papryka czerwona

    1/4 małej
  • płatki migdałów

    garść

Farsz z czerwoną fasolą

  • fasola czerwona

    2 łyżki
  • żółtka

    z 3 jajek
  • słonecznik ziarna

    garść
  • majonez

    czubata łyżeczka
  • natka pietruszki

    kilka gałązek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz z kukurydzą: Zmiksować żółtka z kukurydzą, musztardą i majonezem. Dodać bardzo drobno posiekanego ogórka oraz koperek ze szczypiorkiem. Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku.
Farsz z groszkiem: Migdały uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z groszkiem, jogurtem, majonezem i migdałami (kilka zostawić do dekoracji). Dodać bardzo drobną posiekaną paprykę, połączyć i doprawić do smaku.
Farsz z fasolą czerwoną: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku.
Pastami faszerować jajka - każdym rodzajem pasty po 6 połówek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 23.06.2017 18:30
:zjadłabym z przyjemnością :)
jejkuchnia 23.06.2017 12:46
Ja również. :)
KORAL 23.06.2017 09:28
LUBIĘ TAKIE :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat