Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane na dwa sposoby

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 10 dkg
ogórek konserwowy Smak 2 szt
papryka konserwowa 1/2 szt
majonez do smaku
natka pietruszki 2 gałązki
koperek 1 gałązka
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
musztarda 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane na dwa sposoby

Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka, dodajemy troszeczkę majonezu i rozcieramy na gładką masę, dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy posiekany szczypiorek, natkę pietruszki i koperek i łyżkę musztardy, rozcieramy i doprawiamy pieprzem i solą. Do drugiej części żółtek dodajemy pokrojoną w kostkę, szynkę, ogórki i paprykę i troszeczkę majonezu, dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Białka jajek faszerujemy po połowie i układamy na talerzu co drugie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 04.07.2013 07:37
Pyszne jajeczka :)
magdalea 06.04.2013 23:20
wyglądają apetycznie
Megg 06.04.2013 20:03
przepyszne jajeczka!!!
Konczi 06.04.2013 18:11
fajny pomysł
Piotr-21 06.04.2013 17:32
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak