Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach

Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • oregano

  • sól do smaku

  • masło

    3 łyżki
  • wędlina

    kilka plastrów
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach foto
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i przekroić ostrym nożem na pół. Delikatnie za pomocą małej łyżeczki wyjąć jajko nie uszkadzając skorupek.
Krok 2 - Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach foto
Wędlinę drobno pokroić, jajka posiekać, świeże oregano posiekać. Mało stopić i dodać do jajek, wędliny i oregano. Całość wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach foto
W puste skorupki wkładać farsz. Następnie każdy wierzch jajka panierować w bułce tartej.
Krok 4 - Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach foto
Smażyć na rozgrzanej patelni.
Krok 5 - Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach foto
Można podać z odrobiną ketchupu lub majonezu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Renata22 25.02.2014 14:46
kapitalny przepis:)
ppaulina 12.01.2014 16:43
świetne te jajeczka
KasiaK90 05.04.2013 09:07
bardzo lubię takie jajeczka
kasienka23 05.04.2013 08:20
ciekawy przepis!
wyattearp 05.04.2013 07:57
dawno takich nie robiłam
Ania321 04.04.2013 23:14
wyglądają bardzo zachęcająco :)
angelika14 04.04.2013 23:05
ciekawy przepis i wykonanie
iwi 04.04.2013 22:20
Super pomysł i wykonanie.
Megg 04.04.2013 22:09
wspaniałe jajeczka!!!
Misada 04.04.2013 22:07
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat