Jajka faszerowane łososiem i ogórkiem

Jajka faszerowane łososiem i ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • łosoś wędzony plastry

    30 gram
  • majonez

    1 łyżeczka
  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

  • ogórek

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, przestudzić. Obrać, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka i rozgnieść je na miseczce. Dodać pokrojonego bardzo drobno łososia oraz korniszona. Dodać majonez. Przyprawić pieprzem i solą. Wymieszać. Łyżką nakładać farsz w miejsce żółtek.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 16.09.2013 10:45
Pyszne jajeczka:)
2milutka 16.09.2013 09:05
robię takie są swietne na przekąskę;)
sylwia_mc 16.09.2013 09:05
Ja również lubię takie faszerowane jajeczka
Magula 16.09.2013 07:29
Ciekawy przepis
Agata 15.09.2013 21:39
uwielbiam w takiej postaci jajka:)
Lis 15.09.2013 21:36
Nadziane jajka - coś dla mnie:)
w mojej kuchni 15.09.2013 21:22
lubię takie nadziane jajka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat