Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane łososiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
łosoś wędzony 2 łyżki rozdrobnionego
szczypiorek 1/4 pęczka
majonez 2 - 3 łyżki
rzodkiewka 3 sztuki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane łososiem

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka hartujemy zimną wodą i studzimy. Obieramy ze skorupek, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka.
Krok 1 - Jajka faszerowane łososiem foto
2
Żółtka przekładamy do miseczki. Dwie rzodkiewki ścieramy na grubych oczkach tarki. Żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy startą rzodkiewkę.
Krok 2 - Jajka faszerowane łososiem foto
3
Łososia rozdrabniamy widelcem, a szczypiorek siekamy - część posiekanego zostawiamy do dekoracji. Do jajek i rzodkiewki dodajemy majonez, szczypiorek i łososia.
Krok 3 - Jajka faszerowane łososiem foto
4
Całość łączymy za pomocą widelca na spójną masę, którą doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 4 - Jajka faszerowane łososiem foto
5
Białka napełniamy za pomocą łyżeczki farszem.
Krok 5 - Jajka faszerowane łososiem foto
6
Pozostałą rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki, nacinamy do połowy i dekoracyjnie układamy na jajkach. Całość posypujemy szczypiorkiem.
Krok 6 - Jajka faszerowane łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 13.03.2017 08:52
fajne jajo
Wiktoria29 10.03.2017 14:17
fajny farsz
KORAL 10.03.2017 11:51
wyglądają cudownie :)
Krystyna32 10.03.2017 07:53
smaczne jajka
Beatris 09.03.2017 23:49
Pysznie przygotowane jajeczka)
sezamek 09.03.2017 23:14
smacznie wyglądają
Renataj 09.03.2017 21:46
Apetycznie się prezentują:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak