Jajka faszerowane łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • łosoś wędzony

    2 łyżki rozdrobnionego
  • szczypiorek

    1/4 pęczka
  • majonez

    2 - 3 łyżki
  • rzodkiewka

    3 sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane łososiem foto
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka hartujemy zimną wodą i studzimy. Obieramy ze skorupek, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka.
Krok 2 - Jajka faszerowane łososiem foto
Żółtka przekładamy do miseczki. Dwie rzodkiewki ścieramy na grubych oczkach tarki. Żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy startą rzodkiewkę.
Krok 3 - Jajka faszerowane łososiem foto
Łososia rozdrabniamy widelcem, a szczypiorek siekamy - część posiekanego zostawiamy do dekoracji. Do jajek i rzodkiewki dodajemy majonez, szczypiorek i łososia.
Krok 4 - Jajka faszerowane łososiem foto
Całość łączymy za pomocą widelca na spójną masę, którą doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 5 - Jajka faszerowane łososiem foto
Białka napełniamy za pomocą łyżeczki farszem.
Krok 6 - Jajka faszerowane łososiem foto
Pozostałą rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki, nacinamy do połowy i dekoracyjnie układamy na jajkach. Całość posypujemy szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 13.03.2017 08:52
fajne jajo
Wiktoria29 10.03.2017 14:17
fajny farsz
KORAL 10.03.2017 11:51
wyglądają cudownie :)
Krystyna32 10.03.2017 07:53
smaczne jajka
Beatris 09.03.2017 23:49
Pysznie przygotowane jajeczka)
sezamek 09.03.2017 23:14
smacznie wyglądają
Renataj 09.03.2017 21:46
Apetycznie się prezentują:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat