JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10 SZT
  • łosoś wędzony plastry

    1 OPAKOWANIE
  • jogurt naturalny

    2 ŁYŻKI
  • majonez

    2 ŁYŻKI
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

JAJKA GOTUJEMY NA TWARDO, OBIERAMY, KROIMY NA PÓŁ I WYCIĄGAMY ŻÓŁTKA. ŁOSOSIA KROIMY NA MNIEJSZE KAWAŁKI. ŻÓŁTKA KAWAŁKI ŁOSOSIA WRZUCAMY DO BLENDERA, DODAJEMY MAJONEZ, JOGURT ORAZ PRZYPRAWY DO SMAKU (PIEPRZ, SŁODKA PAPRYKA ORAZ SÓL -ODROBINĘ, PONIEWAŻ ŁOSOŚ JEST SŁONY). WSZYSTKIE SKŁADNIKI FARSZU MIKSUJEMY W BLENDERZE AŻ DO UZYSKANIA GŁADKIEJ MASY. PO ZMIKSOWANIU DODAJEMY POSIEKANY KOPEREK (MOŻE BYĆ ŚWIEŻY LUB MROŻONY). FARSZ PRZEKŁADAMY DO SZPRYCY. POŁÓWKI JAJEK UKŁADAMY NA TALERZU, WYCISKAMY FARSZ ZE SZPRYCY. DEKORUJEMY KAWAŁKAMI PAPRYKI KONSERWOWEJ, OGÓRKAMI KONSERWOWYMI ORAZ GAŁĄZKAMI KOPERKU.
SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 10.03.2015 07:58
jajka faszerowane śliczne i pewnie pyszne
Pani Domu 29.05.2014 07:59
piękne jajeczka
marcia7 28.05.2014 20:26
fajna pasta
IwonaDD 28.05.2014 20:24
fajny farsz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat