Jajka faszerowane łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10
  • łosoś wędzony plastry

    20 dag
  • sól do smaku

  • rzeżucha

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane studzimy w zimnej wodzie i obieramy. Przekrajamy i wyjmujemy żółtka, które wrzucamy do miksera. Dodajemy łososia oraz sól (z solą uważajmy bo łosoś wędzony jest dość słonawy). Całość miksujemy na jednolitą i gładką masę. Tak przygotowany farsz nakładamy w miejsce żółtek jaj. Posypujemy świeżą rzeżuchą. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 14.01.2013 11:27
Bardzo lubię jajka faszerowane w każdej postaci, a z łososiem to chyba najbardziej.
Kasiax18 03.08.2012 22:14
extra
Andysz 21.05.2012 15:20
lubię;)
Jolanta_P-S 09.05.2012 18:58
Jajek nigdy nie odmawiam
BernadettaP 04.05.2012 09:18
Ja dodaję jeszcze troszkę majonezu :D
MAR3STA 02.05.2012 19:40
znakomity farsz
forgielka 02.05.2012 08:53
smaczne
Mysiunia 30.04.2012 21:28
rzeczywiście smaczne to :) farsz na pewno pyszny :)
ziutula 30.04.2012 13:08
chętnie bym sie poczęstowała...
Justyna Jussstiii 30.04.2012 09:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat