Jajka faszerowane łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

    15 dag
  • jajko

    6 sztuk
  • majonez

    4 łyżki
  • sól

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • liście sałaty

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekroić na połówki. Wyciągnąć żółtka, zmiksować z 10 dag łososia oraz majonezem, doprawić do smaku. Napełnić farszem połówki jajek. Resztę 5 dag łososia drobniutko pokroić i położyć na każdej połówce jajka. Podawać na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgosia6 19.01.2012 08:27
uwielbiam łososia
Mati13 30.09.2011 16:31
super przepis:)
Henryka2 23.03.2011 19:44
Dobry sposób na łososia!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat