Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane kuskusem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kuskus 6 łyżek
Kukurydza z Puszki 3 łyżki
fasola czerwona z puszki 3 łyżki
papryka czerwona 1/2 szt
majonez tradycyjny 3-4 łyżki
sól
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane kuskusem

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, dodać odrobinę curry, wymieszać i odstawić. Paprykę pokroić w drobną kostkę, kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Fasolę przekroić na pół. W misce połączyć paprykę, kukurydzę, fasolę oraz kuskus. Dodać majonez oraz sól i pieprz. Całość wymieszać. Z jajek wyciągnąć żółtka i napełniać miejsca po żółtkach przygotowanym farszem. Jajka udekorować majonezem i posypać rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 05.03.2014 20:29
jakie fajne nadzienie
gibli 18.02.2014 08:33
muszą być dobre
fotoviderek 11.02.2014 17:06
Smacznie wyglądają :)
kate.500 11.02.2014 15:22
pieknie podane
Barbara13 10.02.2014 21:58
ooo bardzo ciekawe te jajeczka :)
Katarzyna/kate1980 10.02.2014 20:45
ciekawy pomysł
gosia1988 10.02.2014 20:00
fajny przepis
Mniam 10.02.2014 17:04
Fantastyczne nadzienie do jajek.
mic 10.02.2014 16:07
fajne jajka
mitek111 10.02.2014 16:00
fajny pomysł
Kuchenka 10.02.2014 15:54
nawet pomysłowe!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak