Jajka faszerowane kaszą jaglaną

Jajka faszerowane kaszą jaglaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja na twardo

    4
  • kasza jaglana

    1 woreczek
  • szynka

    4 plasterki
  • majonez tradycyjny

    2 łyżka
  • sól

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • musztarda delikatesowa

    1 mała łyżeczka
  • natka pietruszki

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo . Po ugotowaniu obrać ze skorupki i przekroić na dwie połówki wyciągając żółtka. Z żółtka drobno pokroić , dodać pokrojoną szynkę i u gotowana kaszę jaglaną . Dodać resztę składników wraz z przyprawami . Całość dokładnie wymieszać. Jajka nadziać farszem i posypać pietruszką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat