Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane kaszą jaglaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4
kasza jaglana 1 woreczek
szynka 4 plasterki
majonez tradycyjny 2 łyżka
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
Musztarda delikatesowa Prymat 1 mała łyżeczka
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane kaszą jaglaną

Jajka ugotować na twardo . Po ugotowaniu obrać ze skorupki i przekroić na dwie połówki wyciągając żółtka. Z żółtka drobno pokroić , dodać pokrojoną szynkę i u gotowana kaszę jaglaną . Dodać resztę składników wraz z przyprawami . Całość dokładnie wymieszać. Jajka nadziać farszem i posypać pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak