Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane jarmużem, suszonymi pomidorami i parmezanem

5.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Bardzo smaczne i efektownie wyglądające jajka. Będą ozdobą stołu podczas różnego rodzaju imprez.

Składniki:

wszystkie składniki:

jajko 6 sztuk
jarmuż 2 garście
masło 82% 1 łyżka
pomidory suszone 7 sztuk
parmezan starty 30 gramów
majonez 2 łyżki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane jarmużem, suszonymi pomidorami i parmezanem

Jajka ugotować na twardo, a gdy ostygną, obrać i przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka i wrzucić je do rozdrabniacza.

Jarmuż wypłukać, usunąć stwardniałe łodygi, porwać na mniejsze kawałki i podsmażyć przez 1-2 minuty na rozgrzanym maśle. Następnie dodać jarmuż do żółtek i rozdrobnić.

Pomidory suszone pokroić w kostkę, dodać do masy z jarmużu i żółtek. Dodać również starty parmezan. Wymieszać.

Dodać majonez, doprawić farsz do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Nałożyć farsz do białek, udekorować na przykład kawałkami czerwonej papryki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak