Jajka faszerowane jarmużem, suszonymi pomidorami i parmezanem

Jajka faszerowane jarmużem, suszonymi pomidorami i parmezanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Bardzo smaczne i efektownie wyglądające jajka. Będą ozdobą stołu podczas różnego rodzaju imprez.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • jajka

    6 sztuk
  • jarmuż

    2 garście
  • masło 82%

    1 łyżka
  • pomidory suszone

    7 sztuk
  • parmezan starty

    30 gramów
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, a gdy ostygną, obrać i przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka i wrzucić je do rozdrabniacza.

Jarmuż wypłukać, usunąć stwardniałe łodygi, porwać na mniejsze kawałki i podsmażyć przez 1-2 minuty na rozgrzanym maśle. Następnie dodać jarmuż do żółtek i rozdrobnić.

Pomidory suszone pokroić w kostkę, dodać do masy z jarmużu i żółtek. Dodać również starty parmezan. Wymieszać.

Dodać majonez, doprawić farsz do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Nałożyć farsz do białek, udekorować na przykład kawałkami czerwonej papryki.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat