Jajka faszerowane brokułem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • brokuł

    1/2 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł podzielić na różyczki, umyć i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć żółtko. Z każdego białka delikatnie ściąć czubek aby białko nie chwiało się na talerzyku. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać żółtka, ostudzonego brokuła i wszystko dokładnie wymieszać. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem. W środek każdego białka włożyć farsz brokułowy, udekorować cząstkami brokuła i kiełkami rzodkiewki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 29.06.2017 22:19
przepyszna przekąska !!!!!!!!!!
halina17 29.06.2017 21:01
Dobre jajka faszerowane.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat