jajka faszerowane boczkiem , czosnkiem i ...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    5 plastrów
  • czosnek

    2 ząbki
  • majonez

    4 łyżki
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • papryka mielona

    2 szczypty
  • bazylia

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • jajko ugotowane na twardo

    12 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka przekrój wzdłuż , żółtka umieść w misce a następnie rozgnieć . Boczek usmaż , odsącz ręcznikiem papierowym i drobno pokrój .Dodaj boczek do żółtek a następnie dodaj jeszcze majonez , posiekaną bazylię , sól , pieprz . Wszystko dokładnie wymieszaj .
Na koniec posyp papryką po wierzchu .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AURELKA 20.05.2013 21:29
pyszne jedzonko
SmacznaPyza 13.11.2012 23:04
niepokoi mnie malutkie zdjęcie . . .
monisia1977 13.11.2012 06:57
dobre
Zdzisław 12.11.2012 23:27
dla mnie smakołyki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat