Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane awokado

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
awokado 1 małe dojrzałe
majonez 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat
pieprz
sól
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane awokado

Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka, które ucieramy na gładką masę z awokado, majonezem, sokiem z cytryny i przyprawami. Za pomocą rękawa cukierniczego lub po prostu łyżką faszerujemy połówki jajek. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem dla dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 14.10.2015 20:49
ale pyszności,lubię awokado
Kolorowa 10.03.2014 18:43
bardzo przyjemnie to wygląda ;)
Zdzisław 10.03.2014 17:32
dla mnie smaczne danie
Ania84 10.03.2014 12:02
propozycja podania - rewelacja
AZgotuj 10.03.2014 11:59
pyszne jajeczka:)
Aleksandraa 10.03.2014 11:39
wspaniale jajeczka
Romanowka 10.03.2014 11:11
pyszna śniadaniowa propozycja! prezentują się świetnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak