Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
pieczarki 8-10 (w zależności od wielkości) szt
ser żółty 3 plastry
majonez 2 łyżki
olej 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jaja gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy na pół wzdłuż. Wyciągamy żółtka.Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i lekko podsmażamy na oleju. Następnie te plasterki kroimy w kostkę. Plastry sera żółtego kroimy w drobniutką kosteczkę. W miseczce mieszamy żółtka jaj, które rozgniatamy widelcem, pieczarki i ser. Dodajemy majonez i wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku. Nakładamy łyżeczką do białek w dziurki po żółtkach w takiej ilości, by farsz wystawał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 28.12.2011 12:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak