Jajka faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    6 szt
  • majonez tradycyjny

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • koperek

    2 gałązki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    6 kropel
  • pomidorki koktajlowe

    3 szt
  • sałata do dekoracji

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka przekroić na połowy, wyjąć żółtka i wrzucić do miseczki. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać majonez i jogurt, pokrojony drobno koperek, pieprz i magii. Dokładnie wymieszać. Nakładać w połówki białek. Dekorować sałatą i ćwiartkami pomidorów koktajlowych. Opcjonalnie można posypać serem żółtym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 29.11.2016 14:40
bardzo ładnie podane
dodi 28.11.2016 17:51
apetycznie wyglądają
ilka01 28.11.2016 15:14
dobry pomysł
AZgotuj 28.11.2016 11:44
pyszna przystawka :)
mysza75 28.11.2016 11:38
jakie fajne jajeczka
MonikaW 28.11.2016 11:10
pyszna przystawka
mirosława4 28.11.2016 10:07
apetyczne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat