Jajka faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 opakowanie
  • ser żółty

    5 dkg
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • rzodkiewka

    4 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać, wyjąć żółtka. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać odcedzonego tuńczyka, dodać, posiekany szczypiorek, dodać majonez, musztardę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać składniki na jednolitą masę. Napełniać środki- otwory po żółtkach, wyrównać, dekorować wedle uznania rzodkiewką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 30.04.2014 13:06
pyszny pomysł
Niebieska 29.04.2014 14:10
przepyszne śniadanie
agnieszkalider 28.04.2014 11:29
Ser żółty używam do farszu.
Kuchenka 23.04.2014 23:15
rewelacja :)
Laila2786 23.04.2014 15:23
smaczne jajeczka i fajnie nadziane, czy dodatek sera żółtego jest składnikiem farszu czy wykorzystany jest do ozdoby, posypania?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat