Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 8 szt
pieczarki 1/2 kg
Szczypiorek cienki
majonez 2 łyżki
cebula 1 szt
pieprz
sól
curry
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Ugotowane jajka kroimy wzdłuż na połówki i wydrążamy żółtka, które rozgniatamy w miseczce widelcem. Pieczarki i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę i smażymy na rozgrzanym oleju, zostawiamy do ostygnięcia. Szczypiorek drobniutko siekamy i łączymy z żółtkiem, pieczarkami, cebulą i majonezem. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą curry. Przygotowanym farszem wypełniamy połówki białek. Smacznego ;B

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 17.02.2014 09:34
uwielbiam je!
IlonaAlbertos 28.01.2014 17:40
Lubię takie jajeczka.
Arlanna 26.01.2014 14:01
Mmmm muszą być pyszne, napewno spróbuję :)
Agata3 26.01.2014 13:46
już dawno nie jadłam takich :) pyszne są:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak