Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja surowe

    7 sztuk
  • papryka konserwowa

    1 słoiczek
  • ogórki kiszone

    6 sztuk
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ser żółty

    10 dag
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • sos tatarski

    5 łyżek
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo około 10 minut. Odcedzamy, obieramy i przekrawamy na pół wzdłuż jajka. Wyjmujemy żółtka a białka układamy na talerzyku. Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę. Ser żółty ścieramy na tarce, na bardzo drobnych oczkach. Cebulę białą obieramy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Wymienione składniki mieszamy z żółtkami tworząc jednolitą masę. Farsz doprawiamy solą i pieprzem, dodając sos tatarski. Z farszu tworzymy kulki, które następnie wykładamy na białka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wlicka

07.03.2013 11:19
na pewno smakowite!

Betka

07.02.2013 08:30
pycha!

Katarzyna54

05.02.2013 09:01
ciekawe połączenie. Muszę spróbować

EWI

05.02.2013 08:52
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat