jajka faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • pieczarki

    10 szt
  • szczypiorek

  • majonez

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować, po oskubaniu przekroić wzdłuż i wybrać żółtko, tak aby nie uszkodzić białka. Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę i ugotować. Odcedzone pieczarki zmieszać z żółtkami z jajek, dodać pokrojony drobno szczypiorek i łyżkę majonezu. Posolić i popieprzyć do smaku. Farsz nałożyć do białych części jajek, posypać szczypiorkiem dodatkowo dla dekoracji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 03.08.2012 21:53
pychota
Marta1986 28.05.2012 17:06
fajne
jozefinach 09.05.2012 22:50
Uwielbiam jajka.
krzysiu510 23.04.2012 09:22
smaczne
malcik111 19.04.2012 20:32
zgadzam się w Wami są bardzo smaczne
EWI 19.04.2012 08:46
fajne
tom 19.04.2012 07:31
lubię bardzo takie
Karolinka111 18.04.2012 23:01
mniam pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat